yoga cu nico

Transformă-ți viața, începând de astăzi! Mișcă-ți corpul. Calmează-ți mintea.
Descoperă YOGA cu NICO!

Contact Info


Adresa: Strada Margaretei, nr. 5, Moșnița Veche, Timiș


Email: contact@dharmayoga.ro


Telefon: 0723.546.933


Politica de confidențialitate

Vinyasa yoga

Vinyasa yoga

Vinyasa yoga este un stil de yoga mai nou, în care posturile se realizează într-o succesiune de mișcări legate unele de altele, într-un flux continuu. Întotdeauna asanele (posturile) realizate în timpul fluxului vinyasa sunt conectate cu ritmul inspirației și al expirației, având scopul de a crea mai multă energie și căldură în organism. În prezent, acest stil de yoga este considerat a fi cel mai popular.

Vinyāsa este un termen ce vine din limba sanscrită, unde „vi” înseamnă „a poziționa” și „nyasa” reprezintă „într-un fel special”, „într-un mod conștient”. Cu alte cuvinte, a acționa cu intenție sau a te mișca conștient.

În Vinyasa Yoga, tranziția de la o postură la cealaltă se face menținându-ți în permanență mintea și corpul conectate cu respirația, creând astfel o „curgere”, de aceea se mai numește și Flow Yoga.

Această „curgere” în mișcare poate induce o stare de conștiență definită de psihologul Mihaly Csikszentmihalyi ca fiind ”acel loc unde ești complet absorbit și cu mintea focusată pe ceea ce întreprinzi”. Este experiența de a fi viu, conectat și liber, iar practicantul găsește o stare de confort în tot efortul depus. Este o formă de yoga dinamică și variată, putând fi practicată și viguros, ceea ce face ca organismul să genereze căldură și să fie o formă de exercițiu cardiovascular. Totodată, poate fi practicată și într-o manieră mai lentă, având ca scop creșterea forței și flexibilității.

Într-o clasă de vinyasa yoga, în general, se trece prin toată gama de posturi: posturi în picioare, aplecări înainte, aplecări în spate, răsuciri etc.

Noțiunea de vinyasa poate face referire și la o secvență specifică de posturi: chaturanga dandasana, urdhva mukha svanasana (câinele cu fața în sus) și adho mukha svanasana (câinele cu fața în jos), care este de asemenea secvența de bază în Salutul Soarelui (Surya Namaskar). Această secvență este folosită ca tranziție între posturi (asane) sau serii de asane. De asemenea, are scopul de a curăța, a ”șterge” experiența din corp generată de seria de posturi efectuate, care au adus tensiune în anumite zone ale corpului.

Ca filosofie, Vinyasa recunoaște natura temporară a vieții și a lucrurilor – intrăm într-o postură unde zăbovim pentru o vreme, iar apoi părăsim acea postură.

Câteva dintre beneficiile Vinyasa Yoga sunt: la nivel fizic, flexibilitate crescută, contribuie la tonifierea mușchilor și creșterea forței, ajută la îmbunătățirea funcționării sistemului cardiovascular, calmează mintea și induce o stare de bine generală, ridicând nivelul de energie din corp.